Lyxiga smördegspuffar med krämig hummerröra som du enkelt kan förbereda någon dag innan. Gott som tilltugg till ett glas bubbel!
Smördegspuffar med hummerröra
-
16 stycken
-
20 min
- Skaldjur
Kockens tips
* Piffa till skaldjursrörans smak ännu mer. Välj något av följande: 1–2 tsk dijonsenap, 1/2–1 tsk torkade chiliflakes eller 1 msk finrivet citronskal.
* Röran kan göras även på räkor, kräftstjärtar eller varmrökt lax. Ca 150 g nettovikt behövs. Använder du skaldjur i lag så se till att de rinner av ordentligt innan du blandar ner dem i röran.
* Både röran och smördegspuffarna går bra att göra 1–2 dagar före servering. Röran blir bara godare då. Förvara röran i kyl och smördegen i lufttät burk i rumstemperatur.
* Röran kan göras även på räkor, kräftstjärtar eller varmrökt lax. Ca 150 g nettovikt behövs. Använder du skaldjur i lag så se till att de rinner av ordentligt innan du blandar ner dem i röran.
* Både röran och smördegspuffarna går bra att göra 1–2 dagar före servering. Röran blir bara godare då. Förvara röran i kyl och smördegen i lufttät burk i rumstemperatur.