Prova att baka frukostbröd utan mjöl! Vita bönor, kidneybönor eller svarta bönor passar att använda i bullarna. Garnera med frön.
Smarriga bönbullar – glutenfria
6 stycken
40 min
- Bak & dessert
Kockens tips
Prova även att göra bullarna med röda kidneybönor eller svarta bönor så får bullarna mörkare färg.
Gör ”bagels”. Rulla lite plattare bullar och gör ett hål i mitten. Grädda som i receptet.
Forma fyra lite större platta kakor som liknar tekakor.
Det går även bra att göra på kokta kikärtor eller kokta linser. Bara de är förkokta. Fördelen med just vita bönor är att det inte smakar så mycket bönor, men mättar väldigt bra.
Mängden salt kan minskas om du är känslig för salt.
Gör ”bagels”. Rulla lite plattare bullar och gör ett hål i mitten. Grädda som i receptet.
Forma fyra lite större platta kakor som liknar tekakor.
Det går även bra att göra på kokta kikärtor eller kokta linser. Bara de är förkokta. Fördelen med just vita bönor är att det inte smakar så mycket bönor, men mättar väldigt bra.
Mängden salt kan minskas om du är känslig för salt.