Läckra köttbullar som görs på lammfärs och kryddas med timjan, vitlök och citron. Servera med potatisstomp smaksatt med chèvreost.
Lammfärsbullar med potatisstomp
-
30 stycken
-
45 min
- Kött
Kockens tips
Att tillaga köttbullar i ugn är smidigt om man ska göra många köttbullar. Lägg dem på en plåt och tillaga i ugnen, 175° varmluft, i ca 20 minuter.
Det går bra att frysa in eller förvara köttbullarna i kylen i upp till 5 dagar och sedan värma dem på stekjärnet vid servering.
Som del av en huvudrätt räcker stompet till 4–6 personer, beroende på övriga tillbehör.
Du kan även fördela stompet i ugsnsäkra portionsformar och gratinera med lite mer ost på toppen.
Det går bra att frysa in eller förvara köttbullarna i kylen i upp till 5 dagar och sedan värma dem på stekjärnet vid servering.
Som del av en huvudrätt räcker stompet till 4–6 personer, beroende på övriga tillbehör.
Du kan även fördela stompet i ugsnsäkra portionsformar och gratinera med lite mer ost på toppen.