Köttfärs är en tacksamt att ha hemma! Det är billigt, enkelt att frysa in och kan användas i många vardagsfavoriter som lasagne och köttfärspaj.
Recept: 15 goda och enkla recept med köttfärs
Men det är också lätt hänt att man glömmer bort att plocka fram köttfärsen i tid, för att inte tala om problemen med att tina precis lagom mängd till middagen. Få saker är så frustrerande som att stå med en stor klump köttfärs och inte få loss tillräckligt mycket, eller lite, till middagen.
Nästa gång du ser ett riktigt bra erbjudande på storpack köttfärs ska du slå till direkt. Den här tekniken kommer underlätta frysjobbet väsentligt för dig.
Foodhack: Frys in färs smart
- Lägg köttfärsen på bakplåtspapper och kavla ut.
- Skär upp färsen i bitar.
- Ställ in i frysen och låt färsen bli genomfryst.
- Bryt isär och varva de frysta bitarna på rutor av bakplåtspapper.
- Lägg bitarna i en påse och lägg tillbaka dem i frysen.
När du sedan behöver köttfärs plockar du helt enkelt fram påsen och tar ut så många bitar som du behöver. Smart och busenkelt!
Läs också: Är köttfärsen gammal när den är grå?