Att chokladen blivit grå betyder inte att den blivit gammal. Det beror på den förvarats fel. Så här förvarar du chokladen bäst!

Fråga:  Jag undrar varför min blockchoklad som jag ska använda till en mjuk kaka har blivit alldeles grå. Är den för gammal?

Läs också:  Varför blir chokladen grynig när jag smälter den?

Svar:  Förmodligen var chokladen förvarad lite för kallt. Då blir den grå på ytan och ser inte så aptitlig ut. Den går ändå bra att använda och används den exempelvis i en kaka syns inte missfärgningen. Förändringen på chokladen märks inte heller om du smälter den.

Läs också:  Hur smälter jag bäst vit choklad?

Förvaring av choklad sker bäst om temperaturen är 14–18°. Hållbarhetsdatum finns på förpackningen.

Så enkelt gör du fina chokladdekor:

Nötbakelse med fina chokladdekorationer

Rulltårtsbotten, spritsad grädde och chokladdekor du enkelt gör själv ger så här proffsiga bakelser!

Recept:  Nötbakelse med spritsad mockagrädde och mango 

Nötbakelse med spritsad mockagrädde och mango.