Fira påsken med en riktigt god tårta. Här har vi samlat våra festliga och lättbakade påsktårtor med citron, choklad och maräng.

Avsluta påskmiddagen med att servera en festlig påsktårta till kaffet. Här har vi samlat våra tio godaste bakverk som passar perfekt till alla sorters påskfirande, från enklaste rulltårtetårtan, till smidig glasstårta eller pampig marsipantårta. Testa gärna också våra fyllda chokladägg! 

Se också: Så gör du fyllda chokladägg

Kanske passar en marängpaj med citron, en krämig chokladkaka eller en fryst cheesecake som du enkelt kan förbereda i god tid bättre. Här hittar du något för alla smaker.

1. Enkel påsktårta med hallonmousse

Påsktårta med kokos och hallonmousse.

Enkel och vacker påsktårta med färdiga tårtbottnar fyllda med hallonmousse. Garnera med kokosflingor och dekorera med påskgodis. 

Recept: Enkel påsktårta med hallonmousse

2. Chokladtårta med marsipan

Påsktårta med marsipan, choklad och päron.

Påskens läckraste tårta med tre goda fyllningar av grädde, vaniljkräm och päronkräm kommer garanterat imponera. Toppa med chokladägg.

Recept: Chokladtårta med marsipan

3. Fryst marängtårta med hallon och mango

Fryst marängtårta med hallon och mango.

Gräddig glasstårta med hallon och mango till riktigt festliga tillfällen. Perfekt att ha färdig i frysen, ta fram och garnera.

Recept: Fryst marängtårta

4. Påsktårta med choklad

Påsktårta med choklad och marängsmörkräm

Baka en läcker chokladkaka och garnera med ljuvligt söta kycklingar gjorda av en marängsmörkräm. Ett riktigt kul pyssel till påsk!

Recept: Påsktårta med choklad

5. Rulltårta med citronkräm

Rulltårta med citronkräm och strössel.

En dekorativ rulltårta som fylls med syrlig citronkräm och vispad grädde. Toppa med färgglatt strössel, perfekt till påsk och kalas!

Recept: Rulltårta med citronkräm

6. Påsktårta med hallonmousse

Påsktårta med hallonmousse på chokladbotten.

På en botten av mörk choklad vilar en frisk mousse av färskost, hallon och citron. Garnera tårtan med chokladägg, mango och hallon.

Recept: Påsktårta med hallonmousse

7. Påsktårta med citron och strössel

Påsktårta med citron och strössel

Baka en härlig tårta till påsk! Blanda citron med lemon curd med smetana till krämig fyllning. Garnera med färgglatt strössel och ägg.

Recept: Påsktårta med citron och strössel

8. Nötchokladtårta med mango

Nötchokladtårta med mango och gräddkola

En ljuvlig fyllning av mango och gräddkolakräm fyller denna festliga påsktårta med två sorters bottnar. Dekorera med söta godisägg!

Recept: Nötchokladtårta med mango

9. Påsktårta med gul marsipan

Påsktårta med gul marsipan och mörk choklad.

Med två rulltårtor rullar du ihop denna urläckra höjdartårta eller karuselltårta. Dekorera med gul marsipan, mörk choklad och glass.

Recept: Påsktårta med gul marsipan

10. Påsktårta med nougatkräm

Påsktårta med nougatkräm

Läcker påsktårta där hemgjord hallonsylt, vispad grädde, mörk choklad och söt nougat döljs under ett smaskigt marsipanlock. Smaskens!

ReceptPåsktårta med nougatkräm

Vill du hellre göra en påskdessert?

Recept: 10 enkla påskdesserter

Relaterade artiklar