Skagenröra kan bli lite vattnig och lös av olika anledningar. Här är bästa knepen för att få en bra konsistens på den goda räkröran!

Fråga: Nästan varje gång jag gör skagenröra blir den väldigt lös. Det är så trist. Hur ska jag få till en god och krämig konsistens som inte rinner?

Receptet på bilden ovan: Skagenröra

Svar: Detta problem är inte ovanligt. En av anledningarna kan vara räkorna. Har de legat i lag eller varit frysta (de vattenglaserade innehåller som regel mycket vätska) är det lämpligt att försöka trycka ut det mesta av vätskan med hjälp av hushållspapper eller en ren kökshandduk.

Läs också: Så tinar du räkor på bästa sätt

Vispa créme fraichen

Innehåller röran crème fraiche kan även den vara boven. När man rör ner den i skagenblandningen blir den snabbt mycket lösare än den var från början. 

Jag rekommenderar att vispa crème fraichen innan. Välj den fetaste varianten, 34 %, och vispa den fast med elvisp så den blir riktigt tjock. Det tar en stund, men resultatet blir betydligt bättre!

Se också: Så gör du en klassisk räkcocktail

Toast Skagen med gräddfil

Toast Skagen med gräddfil

I Tore Wretmans toast Skagen ingår bara räkor, majonnäs och löjrom. Vi lättar upp med gräddfil, några droppar citron och hackad dill.

Recept: Toast Skagen med gräddfil

Snabb skagenröra

Snabb skagenröra i tunnbrödsskålar

Du kan fuska dig till en perfekt skagenröra – uppgradera en färdig räksallad med extra ingredienser! Gör sedan knapriga tunnbrödsskålar i ugnen och lägg röran i.

Recept: Snabb skagenröra i tunnbrödsskålar

Relaterade artiklar