Klar favorit!
Sam Mills Pasta d’oro-makaroner är en 100 procent naturlig produkt som är gjord på majs. Jättegod med perfekt al dente-konsistens. Blir säkert barnens favorit – och även de vuxnas.
Pris: ca 26 kr för 500 g
BETYG: 5
God smak, fin konsistens
Icas spaghetti är gjord på majs och ris. En riktig höjdare, enligt smakpanelen. Perfekt konsistens, bra smak – en riktig luring som ingen skulle märka att den var glutenfri. Väldigt lik vanlig spagetti.
Pris: ca 17 kr för 500 g
BETYG: 5
Kalasgod lyxpasta
Morelli Mais tagliatelle är gjord på majsmjöl. Fin, aptitlig färg och perfekt konsistens. En riktig finpasta som passar som bjudmat.
Pris: 50 kr för 250 g
BETYG: 4,4
Snabblagad bandpasta
Risentas bönpasta fettuccine innehåller 100 procent gula sojabönor. En ekologisk och proteinrik bandpasta som kokas på 3–5 minuter. God smak och trevlig form på pastan. Men lite sladdrig i konsistensen, inget tuggmotstånd.
Pris: ca 35 kr för 200 g
BETYG: 3,6
Fin smak och konsistens
Barillas spaghetti innehåller majs- och rismjöl. Väldigt lik vanlig pasta men klibbar ihop en aning.
Pris: ca 23 kr för 400 g
BETYG: 3,6
Nyttig vardagspasta
Sempers Pasta di Lucca linguine al bronzo är en ekologisk pastasort som innehåller fullkornsris. Lite mörk i färgen och fullkornssmak. Känns som ett nyttigt vardagsalternativ.
Pris: ca 28 kr för 300 g
BETYG: 3,4
Ser god ut
Garants spaghetti är gjord på majs och har en fin aptitretande färg – den ser nästan godare ut än den är, kommenterar smakpanelen. Lite mjölig konsistens och blek smak.
Pris: ca 16 kr för 500 g
BETYG: 3,3
Av Eva Boholm
Priserna är cirka-priser och kan ha ändrats sedan testet gjordes.