Festliga lobster rolls med hetta från chili och sriracha. Receptet är framtaget av Adam Thulin, vinnare av Sveriges Mästerkock 2022.

Lobster rolls är en amerikansk klassiker med hummerröra i korvbröd, gärna av typen brioche. Gott som förrätt eller tilltugg på minglet.

Detta recept är framtaget av Adam Thulin, Sveriges Mästerkock 2022, och finns med i hans kokbok "Ett bord, flera Smaker".

– För mig är smaker starkt förknippade med platser och människor. Ett sätt att minnas är att laga mat som tar mig tillbaka till dessa upplevelser. När jag äter lobster rolls minns jag en resa jag gjorde till San Francisco för några år sedan. Även om jag helst hade ätit dem på en pir medan jag blickar ut över havet och staden så funkar de nästan lika bra hemma i mitt eget kök.

Läs också: Exklusiv intervju med Adam Thulin

Spicy lobster rolls

Spicy lobster roll – recept av Adam Thulin i Sveriges Mästerkock 2022.

4 portioner, 15 minuter

Ingredienser:

  • 2 kokta humrar
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 ½ dl smetana
  • 1–2 msk sriracha
  • 1 krm salt
  • 2 röda chilifrukter
  • 4 brioche-korvbröd
  • färsk dill 

Gör så här:

  1. Ta ut allt hummerkött ur både klor och stjärt (finns filmer på Youtube som visar hur man går till väga).
  2. Skär hummerköttet i grova bitar och lägg i en bunke.
  3. Tillsätt gräslök, smetana, sriracha och salt. Blanda runt. Börja lite försiktigt och smaka av med mer salt och sriracha om det behövs.
  4. Kärna ur och skär chilin i långa, tunna strimlor.
  5. Fyll bröden och toppa med chili och dillvippor.

"Ett bord, flera smaker" av Adam Thulin

Receptet kommer från Adam Thulins nya kokbok "Ett bord, flera smaker" (Bonnier Fakta) i butik 7 april 2022.

Testa också:

Vinnaren av Sveriges Mästerkock 2022 Adam Thulin har gett ut kokboken "Ett bord, flera smaker".


Relaterade artiklar