När kocken Tareq Taylor pocherade ägg i TV var det många som fick upp ögonen för det smarta knepet som används i många restaurangkök.

Om du inte har testat att pochera ägg hemma än är det dags nu. Gott på bröd, till sallad, tillsammans med lax och mycket annat.

Läs ocksåSuperknep – så steker du perfekta ägg

Många tror att det är svårt att pochera ägg, men det behöver det verkligen inte vara. Med det här smarta knepet, som till exempel Tareq Taylor använde sig av i Trädgårdstider, kommer du att lyckas varje gång.

Video: Pocherade ägg

Du behöver:

  • 5 ägg
  • 3/4 dl ättiksprit, 12 %

Gör så här:

  1. Häll hälften av ättikan i en skål och knäck i äggen.
  2. Häll i resten av ättikan
  3. Koka upp vattnet.
  4. Häll i äggen och sänk värmen så att det sjuder.
  5. Ta upp ett ägg efter 30 sek och känn på det.
  6. Låt sjuda i totalt 1–2 minuter beroende på hur rinnig gula du vill ha.

Läs också: Koka perfekta ägg – tider och temperaturer

Klassiker till Ägg Benedict

I denna klassiska smörgåsrätt är det krämiga pocherade ägget pricken över i. Servera med knaperstekt bacon och hollandaisesås, egengjord eller färdigköpt.

Recept: Ägg Benedict med bacon

Ägg Benedict med pocherat ägg och bacon.