Griljeringen blir snabbt kladdig när skinkan ska förvaras i kylen. Men det finns några knep att hålla julskinkan fräsch hela julen.

Fråga:  När jag har griljerat julskinkan efter alla konstens regler så blir den väldigt kladdig efter ett tag och ser tråkig ut. Hur undviker jag det?

Läs också:  Vilken senap är bäst till griljering?

Svar:  Ja, det är lätt att det blir lite kladdigt av griljeringen, men det går att undvika om man gör så här:

För det första är det viktigt att skinkan är riktigt kall efter griljering och innan den förpackas. Om man slår in den för tidigt är det lätt att kondens bildas, och den blir fuktig och klibbig.

Läs också:  Så länge håller julskinkan

Det är också viktigt att man byter till exempel plastfilm eller folie ofta, efter det att man har serverat skinkan.

Ytterligare ett tips är att man använder en rejäl skinkpinne eller skinkgaffel, så att man har något att hålla i när man skär köttet. Då undviker man att griljering berörs av någon hand.

Recept:  Klassiskt griljerad julskinka