Ta din grillade korv med bröd till nya höjder med goda toppings och tillbehör som picklad rödlök, krispig coleslaw och krämig baconröra.

Korv med bröd är en klassiker på utflykten. Oavsett om du väljer vanlig varmkorv, kycklingkorv eller en vegetarisk variant så finns det många goda toppings och tillbehör att välja bland.

Läs också: 10 enkla och goda recept på picknickmat

Senap, ketchup och rostad lök i all ära, men det finns så mycket annat gott att toppa korven med. Satsa gärna på en kombination av knaprigt, krämigt, sött och syrligt. Här kommer några av våra bästa recept!

1. Hemgjorda korvbröd

 Hemgjorda korvbröd

Baka egna korvbröd! De här passar till stora korvar. Om det är många barn som ska äta så baka ut hälften av degen till små korvbröd.

Recept: Hemgjorda korvbröd

2. Picklad rödlök

Picklad rödlök

Det är superenkelt att göra egen picklad rödlök med en helt vanlig 1-2-3-lag. Prova själv! Lite salt och fänkålsfrön ger god smak.

Recept: Picklad rödlök

3. Krämig potatissallad

Krämig potatissallad

Den som vill skippar såklart brödet till korven och serverar den med krämig potatissallad och limemarinerad rödlök istället.

Recept: Krämig potatissallad

4. Coleslaw med äpple och fänkål

Coleslaw med äpple och fänkål

Krispig och krämig sallad som påminner om amerikansk vitkålssallad. Vi har använt äpple och fänkål i stället för vitkål.

Recept: Coleslaw med äpple och fänkål

5. Hummus med smak av mynta

Hummus med smak av mynta

Fyll tortillabröd med kryddig kalkon- eller kycklingkorv, sallad, rödlök och fräsch hummus med smak av mynta. Gott och enkelt!

Recept: Hummus med smak av mynta

6. Avokado- och baconröra med tomat

Avokado- och baconröra med tomat

Jättegod röra med knaperstekt bacon, avokado och tomat som passar bra till massor av rätter som grillad korv och grillad kyckling.

Recept: Avokado- och baconröra med tomat

7. Coleslaw och picklad rödlök

Senapscoleslaw och picklad rödlök

Skär små snitt i korven på spricker den inte på grillen. Toppa med coleslaw, picklad rödlök, salladsblad och extra senap.

Recept: Senapscoleslaw och picklad rödlök

8. Sötpotatissallad med saltgurka

Sötpotatissallad med saltgurka

En potatissallad på sötpotatis och saltgurka passar bra till grillad korv. Dressingen blandar du med majonnäs, yoghurt och senap.

Recept: Sötpotatissallad med saltgurka

9. Rabarberketchup med chili

Rabarberketchup med chili

Hemgjord ketchup med passerade tomater, gul lök, färsk chili och rabarber. Häll upp på rena burkar eller flaskor och förvara kallt.

Recept: Rabarberketchup med chili

10. Majsröra med paprika

Majsröra med paprika

Den här goda röran med stekt majs och paprika blir snabbt en favorit. Jättegod till grillad korv eller som tillbehör till pastasallad!

Recept: Majsröra med paprika

Relaterade artiklar