Att kavla pepparkaksdeg kan vara rätt besvärligt. Här är ett enkelt sätt att istället skiva degen à la franska skurna pepparkakor.

Fråga: Eftersom jag tycker det är så hopplöst trist att kavla ut pepparkakor så funderar jag på om det går att bara skära skivor av degen. Går det att göra så om jag följer ett vanligt recept som egentligen ska kavlas?

Recept: Skurna pepparkakor med vit choklad

Svar: Det går bra att använda vanlig pepparkaksdeg. Det bästa är att man formar degen till rullar som har lagom storlek till en kaka. Man kan även platta till rullen så att man får fyrkantiga kakor.

Läs också: Sex saker du kan göra av överblivna pepparkakor

Täck sedan rullarna väl med plastfilm så att de inte torkar och låt dem ligga i kylen över natten. Då har degen stelnat och det brukar gå perfekt att skära i riktigt tunna skivor till pepparkakor. Jättesnabbt och lätt!

Se också: Så gör du skurna pepparkakor

Tips! Tänk på att använda kalla plåtar vid gräddning av pepparkakor. Detta gäller både skurna och kavlade pepparkakor. Lägger man dem på varma plåtar blir kakorna blåsiga.

Läs också: Så får du citrussmak på pepparkakorna

Relaterade artiklar