Tina, marinera och frysa in rå kyckling igen är helt olämpligt. Men det finns ett annat sätt om du vill förbereda kycklingspetten.

Fråga: Jag undrar om det fungerar att frysa kycklingspett om man gör så här?
Först tinas fryst kyckling i kylen, sedan skärs den i små bitar, sätts på spett och marineras några timmar. Därefter förpackas och läggs de i frysen. Lätt att ta ut och tina och sedan bara lägga på grillen.

Se också: 3 enkla sätt att tina räkor

Svar: Nej, tyvärr, det är inte lämpligt att frysa om kyckling, eller annat fryst kött, efter att det tinats under kylskåpstemperatur. Däremot kan exempelvis fryst, tinad kyckling marineras och tillagas innan den fryses på nytt.

Läs också: Kan halvtinad mat frysas om?

Men denna metod passar inte så bra för kycklingspett, eftersom de lätt blir torra då. I stället rekommenderar jag att du använder färsk kyckling, marinerar den och trär upp på spett. Därefter är det fritt fram att frysa in dem för att ha på lager till sommarens grillmiddagar.

Tips och tillbehör till grillad kyckling

Om du precis som vi gillar att lägga kyckling på grillen så får du här några enkla tips och recept på goda tillbehör.

Recept: Goda tillbehör till grillad kyckling

Kycklingspett i whiskymarinad.