Det går alldeles utmärkt att frysa in dessertostar. Gör så här om du vill frysa in mjuka dessertostar som brieost eller camembert.

Fråga: Jag brukar riva och frysa hårdost om det blir halvdana bitar över. Kan jag även frysa hela mjuka ostar, dessertostar, typ brie?

Läs också: Så komponerar du bästa ostbrickan

Svar: De flesta dessertostar går bra att frysa. Och brieost fungerar utmärkt, men eftersom de innehåller mycket fett kan man få smakförändringar vid långtidsförvaring. Beräkna bara 2–3 månader i frysen.

Se också: Så tillagar du halloumi

Frys in och tina så här

Skär osten i lagom bitar. Svep först in dem i aluminium- eller plastfilm, lägg dem sedan i en fryspåse och förslut väl. Tina långsamt i kylen och rumstemperera innan servering.

Väljer du att frysa en ost som som inte är så krämig kan konsistensen bli en aning smulig.

Goda rätter med italienska ostar

Italiensk ost är något extra! Här får du fem frestande recept med olika ostar som mozzarella, burrata och parmesan. Vad sägs om caprese eller bruschetta?

Recept: 5 enkla recept med italienska ostar

Enkla recept med italienska ostar

Relaterade artiklar