Vill du göra egen inlagd sill? Här är våra tio bästa recept på allt från klassisk löksill och senapssill till vegansk auberginesill.

Inlagd sill är en klassiker på våra svenska högtider som jul, påsk och midsommar. Oavsett om du föredrar klassisk löksill och krämig senapssill eller vill testa något nytt i år så har vi samlat våra bästa recept.

Läs ocksåSå länge håller sill och så länge kan du spara den

Tänk på att vissa sillar behöver stå i kylen för att smakerna ska mogna, så var gärna ute i god tid när du väljer vilken sill du vill göra.

1. Klassisk löksill

Klassisk löksill med lagerblad och kryddpeppar

Varför köpa färdig löksill när det är så enkelt att göra egen? Använd flera sorters lök och smaksätt med lagerblad och kryddpeppar.

Recept: Klassisk löksill

2. Senapssill med whisky

Senapssill med whisky

Snabblagad, hemgjord senapssill med vuxen smak av rökig whisky. Blanda sötstark senap med majonnäs så blir sillen krämig och god.

Recept: Senapssill med whisky

3. Champagnesill med rom

Champagnesill med rom och gräslök

Det är kanske onödigt att använda äkta champagne till sillen, men använd ett mousserande vin som du tycker om. Festligt på julbordet!

Recept: Champagnesill med rom

4. Tsatsikisill med gurka och vitlök

Tsatsikisill med gurka och vitlök

Gör en inläggning med grekiska toner av den klassiska såsen tsatsiki. Blanda vitlök och riven gurka med créme fraiche och sill i bitar.

Recept: Tsatsikisill med gurka och vitlök

5. Krämig sill med rom och räkor

Krämig sill med rom och räkor

En riktigt läcker sill till buffébordet! Snabbfixad och krämig med räkor, rom, yoghurt och majonäs. Du har fin och god sill på ett dygn.

Recept: Krämig sill med rom och räkor

6. Kaviarsill med gräslök

Kaviarsill med gräslök

Helt vanlig kaviar på tub ger en underbart god smak till inlagd sill. Klippt gräslök ger sting och majonnäs den rätta krämigheten.

Recept: Kaviarsill med gräslök

7. Persilje- och vitlökssill

Persilje- och vitlökssill med crème fraiche

Den här sillen fixar du snabbt. Bredbladig persilja ger en mild persiljesmak till vitlöken. Gott till både påskbord och midsommarbuffé!

Recept: Persilje- och vitlökssill

8. Rädis- och rödlöksinlagd sill

Inlagd sill med rädisor och rödlök

En härligt enkel och somrig sill! Med rädisor och rödlök som gör den både god och vacker att titta på. Servera med kokt färskpotatis.

Recept: Rädis- och rödlöksinlagd sill

9. Syrlig basilikasill

Basilikasill på yoghurt och gräddfil

Krämig och syrlig sill på grekisk yoghurt och gräddfil och med en härlig smak av basilika och vitlök. Servera på buffén eller som läcker brunch!

Recept: Syrlig basilikasill

10. Vegetarisk auberginesill

Auberginesill i krämig romsås

Aubergine är ett klassiskt alternativ när man ska göra vegetarisk sill. Här i en krämig sås med tångrom. Vegan? Använd havrefraiche.

Recept: Auberginesill


Relaterade artiklar