Inlagd sill är en klassiker på våra svenska högtider som jul, påsk och midsommar. Oavsett om du föredrar klassisk löksill och krämig senapssill eller vill testa något nytt i år så har vi samlat våra bästa recept.
Läs också: Så länge håller sill och så länge kan du spara den
Tänk på att vissa sillar behöver stå i kylen för att smakerna ska mogna, så var gärna ute i god tid när du väljer vilken sill du vill göra.
1. Klassisk löksill
Varför köpa färdig löksill när det är så enkelt att göra egen? Använd flera sorters lök och smaksätt med lagerblad och kryddpeppar.
Recept: Klassisk löksill
2. Senapssill med whisky
Snabblagad, hemgjord senapssill med vuxen smak av rökig whisky. Blanda sötstark senap med majonnäs så blir sillen krämig och god.
Recept: Senapssill med whisky
3. Champagnesill med rom
Det är kanske onödigt att använda äkta champagne till sillen, men använd ett mousserande vin som du tycker om. Festligt på julbordet!
Recept: Champagnesill med rom
4. Tsatsikisill med gurka och vitlök
Gör en inläggning med grekiska toner av den klassiska såsen tsatsiki. Blanda vitlök och riven gurka med créme fraiche och sill i bitar.
Recept: Tsatsikisill med gurka och vitlök
5. Krämig sill med rom och räkor
En riktigt läcker sill till buffébordet! Snabbfixad och krämig med räkor, rom, yoghurt och majonäs. Du har fin och god sill på ett dygn.
Recept: Krämig sill med rom och räkor
6. Kaviarsill med gräslök
Helt vanlig kaviar på tub ger en underbart god smak till inlagd sill. Klippt gräslök ger sting och majonnäs den rätta krämigheten.
Recept: Kaviarsill med gräslök
7. Persilje- och vitlökssill
Den här sillen fixar du snabbt. Bredbladig persilja ger en mild persiljesmak till vitlöken. Gott till både påskbord och midsommarbuffé!
Recept: Persilje- och vitlökssill
8. Rädis- och rödlöksinlagd sill
En härligt enkel och somrig sill! Med rädisor och rödlök som gör den både god och vacker att titta på. Servera med kokt färskpotatis.
Recept: Rädis- och rödlöksinlagd sill
9. Syrlig basilikasill
Krämig och syrlig sill på grekisk yoghurt och gräddfil och med en härlig smak av basilika och vitlök. Servera på buffén eller som läcker brunch!
Recept: Syrlig basilikasill
10. Vegetarisk auberginesill
Aubergine är ett klassiskt alternativ när man ska göra vegetarisk sill. Här i en krämig sås med tångrom. Vegan? Använd havrefraiche.
Recept: Auberginesill