Hur du tinar kräftor har stor påverkan på hur smaken blir när du serverar dem! Ha gott om tid men det finns även ett snabbare sätt.

Det bästa sättet att tina kräftor är att låta det ta tid. Det är alltid värt tiden att ha lite framförhållning om man köpt frysta kräftor för att ge kräftorna optimala förutsättningar att bli så bra de kan bli.

Läs också: Stort test – Årets bästa kräftor 2022

Se också: 5 enkla tips för att lyckas med kräftskivan

Många rekommenderar att ställa fram dem i rumstemperatur cirka 10 timmar som bästa metod men det kan försämra både smak och konsistens. I värsta fall kan det leda till matförgiftning om det vill sig illa. Gör så här istället för att vara på den säkra sidan.

Gott om tid att tina kräftorna

Om du ska tina frysta kräftor gör du klokt i att låta det ta lite tid. Lägg gärna förpackningen i kylen 1–2 dygn innan dagen då kräftskivan äger rum. Låt kräftorna stå i kylen fram tills de ska serveras.

Läs också: Så många kräftor går det åt per portion

Om du vill tina kräftor snabbt

Om du glömmer att lägga kräftorna i kylskåpet – det kan hända oss alla – så kan det fungera att snabba på processen med att tina dem i kallt vatten.

Om du har ett kar eller ett större kärl kan du lägga kräftpaketen i kallt vatten i några timmar. Denna metod rekommenderas varmt eftersom man låter kräftorna ta tid på sig att tina och inte riskerar att kräftorna blir förstörda av för varm rumstemperatur.

Använd aldrig mikrons program för att tina då det riskerar att förstöra kräftornas goda smak.

Koka ny lag till kräftorna

Vill du ge riktigt god smak till kräftorna så koka en ny lag och låt dem gona sig där. Goda tillbehör är också ett måste till kräftorna. Vi har samlat de bästa recepten här.

Recept: Ny kräftlag och goda tillbehör

Koka ny kräftlag till frysta kräftor.