Jordgubbar hör sommaren till men kladd och röda fingrar som kommer på köpet när man snoppar jordgubbar slipper vi gärna. Här får du lära dig supertekniken som gör det möjligt att snoppa jordgubbar snabbt!

Vi svenskar älskar jordgubbar och totalt skördas nästan 20 000 000 kilo jordgubbar varje år i vårt avlånga land vilket innebär att alla invånare äter mellan tre och fyra liter jordgubbar vars per år!

Läs också: Så håller du jordgubbarna färska så länge som möjligt

Att jordgubbar är så populärt är inte så konstigt, de är tacksamma och enkla att odla och planteras redan på våren och ge skörd hela sommaren. Bland de vanligaste jordgubbssorterna hittar vi Sonata, Verdi och Rumba.

Bäst trivs jordgubbarna där det är varmt, soligt och lugnt. Jorden de växer i får gärna vara mullrik och sandblandad.

Snoppa jordgubbar snabbt

Att snoppa jordgubbar kan vara förenat med visst kladd, men det finns en smart och enkel teknik som gör att jordgubbssnoppandet går snabbt och garanterat kladdfritt. Hemligheten bakom tekniken är ett helt vanligt sugrör som du använder som verktyg när du snoppar av jordgubbar. Följ bara dessa enkla instruktioner!

Snoppa jordgubbar med sugrör

Allt du behöver för att lyckas snoppa jordgubbar snabbt och kladdfritt är ett sugrör. Skölj jordgubbarna innan du börjar. Plocka upp en jordgubbe och samla den gröna flugan så att den står rakt upp. Tryck därefter sugröret mot jordgubbens spetsiga undersida och rakt igenom bäret upp mot stjälken. Nu kan du enkelt trycka av det gröna och får ett jämnt hål rakt genom jordgubben. I filmen här under kan du se exakt hur du ska göra!

Snoppa jordgubbar dagen innan?

Jordgubbar är som allra godast när de serveras färska och solvarma. Det är populärt att äta jordgubbar tillsammans med mjölk, grädde och glass eller bara genom att strö lite socker ovanpå.

Den bästa förvaringen för att jordgubbarna ska smaka så bra som möjligt är att förvara dem osnoppade och svalt och att äta dem så snart som möjligt efter att du har snoppat dem.

Det går bra att frysa in jordgubbar. För bästa resultat bör du skiva jordgubbarna och sockra dem lätt innan du fryser in dem.

Källa: Bondeniskolan.se

Läs också: Så förvarar du jordgubbar på bästa sätt


Relaterade artiklar