Du kan enkelt baka festligt fina kakor även på liten budget. Rulltårtsbakelser, glaserade syltkakor och toscarutor passar alla kalas!

Har du också hört att billigt är bäst? Ja, det kanske inte alltid är sant men vi kan försäkra dig om att våra mjuka kakor, småkakor, vaniljbullar och rulltårtor är både billiga att baka och helt underbara att smaka.

Läs också: Baka i långpanna – våra 10 bästa recept

Kanske vill du bjuda på rulltårtsbakelser med lemon curd eller varför inte göra chokladsnittar med hallonsylt och glasyr.

1. Rulltårtsbakelser med lemon curd

Rulltårtebakelser med lemon curd.

Enkla bakelser av rulltårta med chokladbotten. Fyll och spritsa på toppen en kräm med frisk smak av lemon curd och färskost. Läckert!

Se också: Så gör du mönstrad rulltårta

Till receptet: Rulltårtsbakelser med lemon curd

2. Chokladsnittar med hallonsylt och glasyr

Chokladsnittar med hallonsylt och glasyr.

En favorit bland småkakor är dessa chokladsnittar gjorda på mördeg med glasyr och hallonsylt ovanpå. Enkla att baka och jättegoda!

Till receptet: Chokladsnittar med hallonsylt och glasyr

3. Tigerkaka med apelsin

Tigerkaka med apelsin.

Den här tigerkakan är superenkel att baka och smakar ljuvligt av både choklad och apelsin. Den saftiga kakan passar perfekt till kaffet!

Till receptet: Tigerkaka med apelsin

4. Fyllda sockerbullar med vaniljkräm

Fyllda sockerbullar med vaniljkräm.

Saftiga vetebullar doppade i strösocker och fyllda med len vaniljkräm. De klassiska konditorbullarna blir lika goda hembakta!

Till receptet: Fyllda sockerbullar med vaniljkräm

5. Kokostosca i långpanna

Kokostosca i långpanna.

Dessa goda kokosrutorna bakar du i långpanna. En saftig och mjuk kaka i botten och ovanpå det ett gyllenbrunt kokoskolatäcke.

Till receptet: Kokostosca i långpanna

Billiga maträtter

Sugen på fler budgettips? Här tipsar vi om den mest prisvärda maten att köpa och massor av enkla och goda recept du kan laga.

Till recepten: Billig vardagsmat – lättlagade middagar

Spagetti bolognese med linser

Relaterade artiklar