Söker du ett favoritbubbel till festen eller något festligt till nyårsskålen! Vi tipsar om fem goda mousserande viner runt 100 kronor.

Skåla ut det gamla och hälsa det nya året välkommet med ett glas gott mousserande. Här tipsar vinexperten Gunilla Hultgren Karell om fem favoritbubbel runt hundringen.

1. Prosecco la Robínía, Italien

Lättsamt och fräscht bubbel från Veneto i norra Italien. Här finns toner av gula päron, citrus och en liten sötma i eftersmaken, som är typiskt för prosecco. Passar mycket bra tillsammans med lite salta tilltugg på mingelfesten.

Varunr  7486, pris 89 kr

Festlig pavlova med citruscurd:

2. Loxarel A Pèl 2013, Spanien

Pigg, ekologisk cava med inslag av mogna äpplen, mandel och grape. Trevligt att skåla i och sätter fart på aptiten. Cava kan produceras på flera håll i Spanien, men det vanligaste är att den kommer från Katalonien.

Varunr  7470, pris 99 kr

Nyårsbubbel med glittrigt sockervadd:

3. Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir, Sydafrika

Ständigt bra bubbel, som i Sydafrika kallas cap classique vilket innebär att det är samma tillverkningsmetod som används till champagne. Inslag av gula frukter, lätt brödig ton och en angenäm fräschör.

Varunr  7889, pris 115 kr

4. Brochet Blanc de Blancs, Frankrike

Friskt med drag av äpplen, nektariner och färskt bröd. Balanserat med liten krämig mousse och en fin längd i eftersmaken. Det här bubblet är ekologiskt och gjort av druvan chardonnay, därav benämningen blanc de blancs.

Varunr 7919, pris 114 kr

Alkoholfritt:

5. Richard Juhlin Blanc de Blancs, Frankrike

Lättsamt med friska toner, syrligt inslag av citrus och äpplen. Aningen sötma i eftersmaken. Richard Juhlin är en svensk champagne-expert, som här har varit med att ta fram ett alkoholfritt bubbel.

Varunr 1979, pris 89 kr

Enkla och goda tilltugg till bubblet

Oavsett om du firar in det nya året med en lugnare middag eller med en stor baluns – är det alltid gott med bubbel och småplock!

Recept:  Sex goda tilltugg till nyårsbubblet

6 goda tilltugg till bubblet.