Fira in det nya året med ett glas bubbel. Vi har testat sött, rosa, alkoholfritt – och riktig champagne! Se vilket betyg just din favorit fick av Allers vinskribent, och vilka drycker som blev bäst i test!

Bubbel bäst i test 2017 – här är flaskorna vi har testat!

Läs också: Årets godaste glögg 2017

Fira in tolvslaget med ett svenskt bubbel från skånska Flädie,

Svenskt bubbel

Fira in tolvslaget med ett svenskt bubbel från skånska Flädie, Ebba Brut 2015, nr 31922, 289 kr. Friskt och ungt med toner av gröna äpplen, citrus och mineral. Tillverkat av druvorna phönix och solaris enligt traditionella metoden, precis som champagne.

Betyg 5

Festlig pavlova med citruscurd:


Från Venetien i Italien kommer ekologiska Crudo Prosecco

Aromatisk fördrink

Från Venetien i Italien kommer ekologiska Crudo Prosecco, nr 76580, 82 kr. Ett aromatiskt mousserande vin med toner av rabarber, krusbär och blommor. Tillverkad av druvan glera. Perfekt till fördrink och lyxiga tilltugg. (Best sort.)

Betyg 4

Mionetto Prosecco Brut

Fruktig stil

Mionetto Prosecco Brut, nr 7749, 89 kr, från Italien, är fruktig i stilen och här hittar vi toner av honungsmelon och clementiner. Tillverkad av druvan glera och är trevlig bara som den är eller till lättare förrätter.

Betyg 5

Franska Richard Juhlin Blanc de Blancs Non-Alcoholic Sparkling Wine

Alkoholfritt bubbel!

Franska Richard Juhlin Blanc de Blancs Non-Alcoholic Sparkling Wine, nr 1979, 89 kr, är en favorit bland de alkoholfria bubblorna. En liten sötma som möter syrligheten och ger den en större fyllighet, med toner av gula äpplen och citrusfrukter.

Betyg 4

En riktig fransk champagne hör nyårsafton till och då är André Clouet Grande Réserve

Äkta champagne!

En riktig fransk champagne hör nyårsafton till och då är André Clouet Grande Réserve, nr 7686, 295 kr, ett väldigt bra val. Med sin höga syra och sina fruktiga toner av äpple, citrus, bröd och mandel ska den serveras väl kyld ihop med löjrom tidigt på kvällen.

Betyg 5

Rosa cavan Parés Baltà Pink

Skåla i rosa

Rosa bubbel är lite extra festligt, och passar väldigt bra till lättare mat med både ost, fisk och fågel. Rosa cavan Parés Baltà Pink, nr 7916, 99 kr, från Spanien, är ekologisk och väldigt prisvärd. Fruktig smak där vi hittar toner av jordgubbar och blodapelsin.

Betyg 3

Santa Julia Blanc de Blancs Brut

Gott till skaldjur

Santa Julia Blanc de Blancs Brut, nr 7788, 99 kr, från Argentina, är tillverkat av druvan chardonnay och därav namnet blanc de blancs. Smaken är torr, fyllig och fruktig med toner av gula äpplen, aromatiska örter och citron. Väldigt trevlig tillsammans med skaldjur.

Betyg 3

Om man tycker om bubbel som är lite sötare så rekommenderar jag italienska Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Lite sötare bubblor

Om man tycker om bubbel som är lite sötare så rekommenderar vi italienska Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore, nr 76463, 120 kr. Flaskan påminner om en ananas och det är inte helt långt ifrån smaken, som är fylld med tropiska frukter och citrusfrukter. Fin till ostbrickan med italienska ostar och marmelader.

Betyg 3
Relaterade artiklar