Årets glöggsorter bjuder på härliga smaker – perfekt till glöggmingel, glöggfest, adventsmys och jul. Vår dryckesexpert Rebecca Hansson har testat årets utbud och guidar dig bland alkoholfri glögg och glögg med alkohol.

Inget slår ett mysigt glöggmingel eller glöggfest när vintermörkret smyger sig på. För att allt ska gå som på räls har Allers dryckesexpert Rebecca Hansson testa sig igenom utbudet av årets glögg och ger dig en guidning. Det är ingredienser som smaker som bland annat saffran, choklad, hjortron, äpple och granskott som blandas med den mer traditionella kryddningen.

Så gör du julens festligaste drink:

Dryckesexperten har valt ut åtta glöggsorter med olika alkoholhalter och alkoholfri från bland annat Blossa, Saturnus och Dufvenkrooks.

 

Tegnér & son Wilckens fat 14,5%, nr 96002, 87 kr/75 cl är en ekologisk röd starkvinsglögg.

Sött av kardemumma – Tegnér & Son

Tegnér & Son Wilckens fat 14,5%, nr 96002, 87 kr/75 cl är en ekologisk röd starkvinsglögg. Mycket söt och kryddig glögg där kardemumman dominerar. Smakar som en traditionell glögg ska smaka med sin hetta, värme och smakrikedom, samt toner av torkad frukt, pomerans och kanel.

Betyg 5

 

Blossa 17 Old Delhi, vit starkvinsglögg 15 %, nr 86589, 109 kr/75 cl.

Indiska kryddor funkar fint! – Blossa 17 Old Delhi

Blossa 17 Old Delhi, vit starkvinsglögg 15 %, nr 86589, 109 kr/75 cl. I år har Blossas årgångsglögg hämtat inspiration från kryddornas land Indien. När du häller upp möts du av den traditionella kryddningen ihop med toner av apelsin, clementin och mango. Jag föredrar att dricka den med en isbit hellre än värmd. Chilin hjälper till att ge ett pepprigt avslut och bidrar till en trevlig eftersmak.

Betyg 5

Vinfabrikens Äppelglögg Spetsad med Calvados 15 %, nr 90129-02, 109 kr/50 cl är en vit starkvinsglögg

Årets absoluta favorit 2017! Vinfabrikens Äppelglögg

Vinfabrikens Äppelglögg Spetsad med Calvados 15 %, nr 90129-02, 109 kr/50 cl är en vit starkvinsglögg. Väldoftande med en arom av äpplen, kanel, rostade hasselnötter, vanilj och calvados. Smaken är fruktig, eldig, kryddig, söt och fyllig med ett litet bett på slutet och en lång eftersmak av kanel. God både varm och kall, och extra trevlig att servera tillsammans med valnötter i stället för mandel.

Betyg 5

 

Lucia choklad, Röd starkvinsglögg 15 %, nr 76504, 74 kr/50 cl är fyllig, söt och rödvinslik med en stor doft av kanel och nejlika.

Toner av mörk choklad – Lucia choklad

Lucia choklad, Röd starkvinsglögg 15 %, nr 76504, 74 kr/50 cl är fyllig, söt och rödvinslik med en stor doft av kanel och nejlika. Tillsammans med toner av vanilj, mörk choklad och körsbärssylt är den perfekt att avnjuta till lussekatterna på luciamorgonen. Väldigt prisvärd.

Betyg 4

 

Goder Aftonglögg Specialutgåva 12,5%, 90242 tillfälligt sortiment, 99 kr/75 cl är en ekologisk rödvinsglögg.

Kryddig och inte så söt – Goder Aftonglögg

Goder Aftonglögg Specialutgåva 12,5%, 90242 tillfälligt sortiment, 99 kr/75 cl är en ekologisk rödvinsglögg. En syrlig och inte fullt så söt glögg med en torrhet i eftersmaken, toner av röda bär, kanel och citrusfrukter. Den är eldig med en fin eftersmak av nejlika, ingefära och kanel. Lite mer vuxen i stilen, med fin friskhet och kryddighet ihop med lagom hetta.

Betyg 4

 

Saturnus Glögg Choklad och Hjortron, Åre chokladfabrik, alkoholfri, 29 kr/50 cl.

Lyxigt med choklad och hjortron – Saturnus Glögg Choklad och Hjortron

Saturnus Glögg Choklad och Hjortron, Åre chokladfabrik, alkoholfri, 29 kr/50 cl. Med en fin syra som möter sötman och en syrlig karaktär från bären ihop med chokladen blir den lite saftig i sin karaktär och för tankarna till chokladpraliner. Stor doft av vanilj som stannar kvar i eftersmaken. Servera varm med pepparkakor och camembert!

Betyg 4

 

God Jul Glögg, ekologisk, kravmärkt och alkoholfri, 26 kr/75 cl.

Fruktig och alkoholfri – God Jul Glögg

God Jul Glögg, ekologisk, kravmärkt och alkoholfri, 26 kr/75 cl. Lätt och frisk ihop med en fruktig sötma. Toner av apelsin, clementin samt jordgubbs- och fläderbärssaft ihop med kryddnejlika. Blir lika populär hos gammal som ung och är helt perfekt till nybakade pepparkakor. Skänker 1 kr per såld flaska till Världens barn.

Betyg 3

 

Dufvenkrooks Äpple och granskott, Kravmärkt vit lättvinsglögg 2,2 %, ca 30 kr/75 cl.

God både varm och kall – Dufvenkrooks Äpple och Granskott

Dufvenkrooks Äpple och granskott, Kravmärkt vit lättvinsglögg 2,2 %, ca 30 kr/75 cl. Smaken är lätt, fräsch och avrundad. Tydliga toner av äpple, kanel och vanilj tillsammans med toner av tallbarr och granskott. God både varm och kall. Finns i dagligvaruhandeln.

Betyg 3


Relaterade artiklar