Fyllda ägghalvor är ett måste för många på våra svenska högtider. Här har vi samlat några goda recept med lax, räkor, sparris och annat gott.

Ägghalvor är en älskad klassiker när det vankas buffé eller på högtider som påsk och jul. Förutom att ägg är gott är det också väldigt nyttigt.

Se också: Så pocherar du ägg

När man ska göra ägghalvor är det viktigt att äggen är hårdkokta så de går att dela utan problem. Men hur lång tid ska äggen egentligen koka och är det bättre att börja koka med kallt eller varmt vatten?

Läs mer: Koka perfekta ägg – tider och temperaturer

Här kommer 10 förslag på goda fyllningar till ägghalvor:

1. Skagenröra och gubbröra

Ägghalvor med skagenröra och gubbröra

Krämiga röror går alltid hem. Här har vi fyllt hälften av äggen med skagenröra och hälften med gubbröra. Garnera med valfri rom och dill.

Recept: Ägghalvor med skagenröra
Recept: Ägghalvor med gubbröra

2. Krämig färskoströra

Blanda äggula med färskost och sweet chilisås. Spritsa krämen i hålen efter äggulorna. Garnera med räkor och koriander.

Recept: Ägghalvor med krämig färskoströra

3. Het curryröra

Ägghalvor med het curryröra

Curry och chipotle sätter god smak med den här heta röran som även passar till bakad potatis eller bröd, men då får du utöka mängden något.

Recept: Ägghalvor med het curryröra

4. Krämig chipotlemajonnäs

Ägghalvor med sting till snapsen

Lika vackra som goda ägghalvor toppade med krämig chipotlemajonnäs, handskalade räkor och färsk dill. Gott till snapsen!

Recept: Ägghalvor med sting till snapsen

5. Räkröra med pepparrot

Smaksätt den krämiga räkröran med pepparrot och dill, toppa sedan kokta ägghalvor med röran och servera. Perfekt småplock på buffén!

Recept: Ägghalvor med räkor och pepparrot

6. Lax, sparris och räkor

Ägghalvor med lax och räkor

Lyxiga ägghalvor där hälften toppats med lax och sparris och hälften med räkor och majonnäs. Äggstra fina och goda på buffébordet!

Recept: Ägghalvor med lax och räkor

7. Matjessill och brynt smör

Ägghalvor med matjessill och brynt smör

Ta ur de kokta äggulorna och blanda med brynt smör. Toppa sedan äggen med röran och hackad matjessill, lök, dill och citronsaft.

Recept: Ägghalvor med matjessill och brynt smör

8. Räkröra och löjrom

Ägghalvor med räkröra och löjrom

Fyll ägghalvor med en krämig räkröra med pepparrot. Toppa med extra räkor, dill och löjrom eller annan röd rom. Snyggt och gott!

Recept: Ägghalvor med räkröra och löjrom

9. Lax och sparris

Ägghalvor med lax och sparris

Mixa rökt lax, salladslök och sparris med gulan och toppa dina ägghalvor med röran. Gott, festligt och perfekt på buffébordet!

Recept: Ägghalvor med lax och sparris

10. Dijonmajonnäs

Mimosaägg med dijonmajonnäs

Lyxig förrätt med mimosaägg, sparris, kallrökt lax och laxrom. Ägghalvorna serveras med dijonmajonnäs och dekorativa ”mimosablommor”.

Recept: Mimosaägg med dijonmajonnäs

Annons:

Missa inte våffeljärnet som skapar enkel fyllning

Gör egna goda våfflor i järnet som skapar bubblor, perfekt att fylla med glass och andra godsaker. Läs mer om våffeljärnet och köp det här!