Ägghalvor är en älskad klassiker när det vankas buffé eller på högtider som påsk och jul. Förutom att ägg är gott är det också väldigt nyttigt.
Se också: Så pocherar du ägg
När man ska göra ägghalvor är det viktigt att äggen är hårdkokta så de går att dela utan problem. Men hur lång tid ska äggen egentligen koka och är det bättre att börja koka med kallt eller varmt vatten?
Läs mer: Koka perfekta ägg – tider och temperaturer
Här kommer 10 förslag på goda fyllningar till ägghalvor:
1. Skagenröra och gubbröra
Krämiga röror går alltid hem. Här har vi fyllt hälften av äggen med skagenröra och hälften med gubbröra. Garnera med valfri rom och dill.
Recept: Ägghalvor med skagenröra
Recept: Ägghalvor med gubbröra
2. Krämig färskoströra
Blanda äggula med färskost och sweet chilisås. Spritsa krämen i hålen efter äggulorna. Garnera med räkor och koriander.
Recept: Ägghalvor med krämig färskoströra
3. Het curryröra
Curry och chipotle sätter god smak med den här heta röran som även passar till bakad potatis eller bröd, men då får du utöka mängden något.
Recept: Ägghalvor med het curryröra
4. Krämig chipotlemajonnäs
Lika vackra som goda ägghalvor toppade med krämig chipotlemajonnäs, handskalade räkor och färsk dill. Gott till snapsen!
Recept: Ägghalvor med sting till snapsen
5. Räkröra med pepparrot
Smaksätt den krämiga räkröran med pepparrot och dill, toppa sedan kokta ägghalvor med röran och servera. Perfekt småplock på buffén!
Recept: Ägghalvor med räkor och pepparrot
6. Lax, sparris och räkor
Lyxiga ägghalvor där hälften toppats med lax och sparris och hälften med räkor och majonnäs. Äggstra fina och goda på buffébordet!
Recept: Ägghalvor med lax och räkor
7. Matjessill och brynt smör
Ta ur de kokta äggulorna och blanda med brynt smör. Toppa sedan äggen med röran och hackad matjessill, lök, dill och citronsaft.
Recept: Ägghalvor med matjessill och brynt smör
8. Räkröra och löjrom
Fyll ägghalvor med en krämig räkröra med pepparrot. Toppa med extra räkor, dill och löjrom eller annan röd rom. Snyggt och gott!
Recept: Ägghalvor med räkröra och löjrom
9. Lax och sparris
Mixa rökt lax, salladslök och sparris med gulan och toppa dina ägghalvor med röran. Gott, festligt och perfekt på buffébordet!
Recept: Ägghalvor med lax och sparris
10. Dijonmajonnäs
Lyxig förrätt med mimosaägg, sparris, kallrökt lax och laxrom. Ägghalvorna serveras med dijonmajonnäs och dekorativa ”mimosablommor”.
Recept: Mimosaägg med dijonmajonnäs
Annons:
Missa inte våffeljärnet som skapar enkel fyllning
Gör egna goda våfflor i järnet som skapar bubblor, perfekt att fylla med glass och andra godsaker. Läs mer om våffeljärnet och köp det här!