Vem har sagt att vardagsmat behöver vara tråkig? Inte vi! Här får du fem lättlagade och lyxiga recept med kött, fisk och kyckling. Recepten är beräknade för två personer, men du kan lätt dubbla dem om du vill laga till fyra personer.
Se också: 3 foodhacks i köket
Smarta tips för det lilla hushållet:
- En liten stekpanna och en liten gratängform är bra att ha när man ska laga två portioner.
- Fisk är ofta lättast att handla i fiskdisken om du bara ska ha till två personer.
- I manuella köttdiskar kan du be personalen om en mindre förpackning köttfärs.
- Hos många bagerier kan man be att få köpa ett halvt bröd.
- Överblivet ris kan lätt frysas in i mindre portioner.
- Får du inte tag i små förpackningar av råvarorna? Frys in det som inte används.
1. Kasslergratäng med mozzarella och ajvar
Varva skivad kassler och mozzarella i en ugnssäker form. Blanda samman grädde och ajvar och häll över gratängen. Servera med ris.
Recept: Kasslergratäng med mozzarella och ajvar
2. Örtkryddade köttfärsjärpar i gräddsås
Klassiska köttfärsjärpar kryddade med enbär och timjan. Servera i en krämig gräddsås med kokt potatis och lingon. En vardagsfavorit!
Recept: Örtkryddade köttfärsjärpar i gräddsås
3. Räkfylld rödspätta med remouladsås
Fyll filéer av rödspätta med mjukost och räkor. Panera i ströbröd och stek gyllene i smör. Servera med remouladsås och kokt potatis.
Recept: Räkfylld rödspätta med remouladsås
4. Lövbiff med klyftpotatis och senapssås
Fyll lövbiff med dijonsenap, ost och rucola. Fäst med tandpetare och stek i smör. Servera med klyftpotatis, senapssås och sallad.
Recept: Lövbiff med klyftpotatis och senapssås
5. Kyckling med bacon och soltorkade tomater
Fyll kycklinglårfiléer med soltorkade tomater och linda in i bacon. Stek gyllene och servera med nykokt pasta och en kall sås.