Falukorv går att använda till mycket mer än Stroganoff. Vad sägs om wok, soppa eller gratäng? Här är 10 snabba och enkla recept.

Falukorv är en klassisk svensk korv som precis som namnet antyder ursprungligen kommer från Falun i Dalarna. Korven är namnskyddad sedan 1973, men får idag tillverkas över hela landet.

Den populära korven går att steka, koka, grilla och gratinera. Den kan användas till allt från grytor och gratänger till hamburgare och pizza. Ugnsbakad falukorv är en riktig klassiker precis som korv Stroganoff, men ibland vill man testa lite nya maträtter.

Se också: Korvstroganoffpizza

Här kommer 10 goda och enkla recept!

1. Falukorvsgratäng med senap och sambal

Falukorvsgratäng med senap och sambal

Skiva falukorv och tomater och varva dem i en ugnssäker form. Häll över en krämig sås och du har världens godaste falukorvsgratäng!

Recept: Falukorvsgratäng

2. Allt-i-ett-gryta med falukorv

Allt-i-ett-gryta med falukorv

Här öser vi i potatis, morötter och falukorv i en och samma gryta. Två sorters senap och timjan ger härlig smak. Perfekt vardagsmat!

Recept: Allt-i-ett-gryta med falukorv

3. Falukorvslåda med pasta

Falukorvslåda med pasta och ajvar

Lättlagad pastagratäng med falukorv, tomater och majs i en krämig sås med stark ajvar. Gratinera med ost och servera med sallad.

Recept: Falukorvslåda med pasta

4. Wokad falukorv med nudlar

Wokad falukorv med nudlar

Olika sorters grönsaker som paprika, salladslök och sockerärter passar bra att blanda i en wok med strimlad falukorv och äggnudlar.

Recept: Wokad falukorv med nudlar

5. Korvstubbar med rostade rotfrukter

Korvstubbar med rostade rotfrukter

Sätt festliga falukorvstubbar på en bädd av potatis, palsternackor och rödlök och gratinera i ugn. Servera med en kall senapssås.

Recept: Korvstubbar med rostade rotfrukter

6. Korvgryta med curry och kokosgrädde

Korvgryta med curry och kokosgrädde

Gillar du korv Stroganoff? Då måste du prova den här grytan med falukorv, curry, kokosgrädde och äpple! Servera med ris och sallad.

Recept: Korvgryta med curry och kokosgrädde

7. Falukorvsgratäng med ostsås

Pastagratäng med falukorv och ostsås

Krämig gratäng med falukorv, broccoli och ostsås. Enkel och god vardagsmat. Har du rester av pasta och korv går det på ett kick!

Recept: Falukorvsgratäng med ostsås

8. Korvsoppa med rotfrukter

Lättlagad soppgryta med falukorv och rotfrukter som påminner om finsk korvsoppa. Billig och mättande! Toppa med en klick senapskräm.

Recept: Korvsoppa med rotfrukter

9. Gratinerad falukorv

Gratinerad falukorv med hasselbacksgratäng

Toppa falukorvsskivorna med champinjoner, ost, senap och salladslök. Gott ihop med gräddig hasselbackspotatis och blandad sallad.

Recept: Gratinerad falukorv

10. Falukorv på höjden

Falukorv på höjden med grekiska smaker

Uppdatera din falukorv med grekiska smaker. Fyll den på höjden med fetaost, rödlök, squash och tomat. Servera med sallad, ris eller potatis.

Recept: Falukorv på höjden

Här hittar du ännu fler falukorvsrecept >>

Relaterade artiklar