- Jag hade länge gått med tankarna på att skapa ett eget varumärke. Gärna något riktigt hypersvenskt. Det spelar ingen roll hur länge man har bott utomlands, i hjärtat är man alltid en svensk. Och tillslut slog det mig – varför har ingen gjort en likörrabarber?, berättar kvinnan bakom, Ylva Binder.

Rhuby är en likör som skiljer sig från många andra då den är en av få likörer gjord på äkta råvaror, utan tillsatser. Varje flaska innehåller äkta juice från
svenska rabarberstjälkar. Och det märks. Med en stänk citronsaft i, känner du din barndom komma åter. Smakern drar fram minnen som när man
sprang ut och plockade en stjälk rabarber, doppade i socker och tog en tugga.

Den mjuka vetevodkan i Rhuby kommer från det första ekologiska destilleriet i Sverige, belägen i Åkers Styckebruk, Södermanland. Området är känt för sin rabarberskörd och årliga rabarberfestival som hålls vecka 21 varje år.

Rhuby passar perfekt att antingen dricka som den är med lite citron, den behöver det för att få fram maximal smak. Eller att blanda med vodka eller champagne. Den är också fin att ha framme, med sin eleganta design.

Ylva Binder föddes 1971 i Södermanland och började redan i tidiga år tillsammans med sin pappa experimentera med att smaksätta alkoholEfter många år utomlands där hon arbetat inom spritbranschen återvände Ylva till Sverige för att skapa Rhuby i sin gamla hembygd. I destilleriet som funnits sedan 1580 har Ylva tillsammans med sina medarbetare tagit fram likören.

Pris: 299 kr