Det var för två år sedan som de släppte sin ekologiska vodka, fint smyckad av Lindalovisa Fernqvist. Nu släpper Galatea sin Good ol´ Sailor Gin som har samma miljöprofil som vodkan och även denna bär en annorlunda design.
Med Good ol’ Sailor vill vi visa att kvalitet och miljövänlighet är förenligt med ett fördelaktigt pris, säger Peter Edin som är produktchef för Good ol’ Sailor. Vi ser också att ekologiska produkter och nyskapade design ska gå hand i hand vilket samtliga våra produkter gör.

 

Men det är knappast designen som sticker ut mest. Good ol’ Sailor Gin kommer att säljas på PET-flaska med pant på 1 krona. 

Drycken innehåller de klassiska kryddorna enbär, lakritsrot, angelikarot, orrisrot, koriander, pomerans och citron men ska även ha berikats med en hemlig extra krydda. Gillar du gin och vill använda det i en drink rekommenderar personerna bakom Good ol´ Sailor Gin följande: 

5 cl Good ol’ Sailor Gin
1 cl Dry Vermouth  
en halv cl olivspad som rörs med is.
Häll sedan drinken i ett kylt martiniglas, garnera med en oliv samt addera en nypa havssalt för bästa resultat.

Priset för Good ol’ Sailor Gin är 188 kr för 700ml och har artikelnummer 86138 och finns att tillgå genom Systembolagets beställningssortiment.