Annons

Yoghurtbröd med honung

2h
0
5
1 Stycken
Av vilma Kategori Matbröd 20 september, 2012 Läsarrecept

Ingredienser

50 g
Jäst
2 dl
mild yoghurt
3 dl
Vatten
2 msk
Olivolja
2 tsk
Salt
2 msk
Honung
4 dl
dinkelmjöl - fullkorn
10 dl
Vetemjöl

Tillagning

2h
  1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten och yoghurt till ca 37 grader. Blanda ner och rör om till jästen löser sig. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Låt jäsa i ca 1 timme. Knåda degen några minuter på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en stor platta. Rulla ihop den och vrid rullen några varv. Lägg den på en bakplåtsklädd plåt som en krans.
  3. Grädda i 250 grader i 15 minuter. Stäng ugnen och låt brödet vila i ugnens eftervärme i 20 minuter.

Tips från kocken

"Lägg till extra mjöl om degen är för kladdig"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.