Annons

Wagners hummersallad

0
3.7
Portioner
Av Stafettbloggen Kategori Sallad 30 mars, 2013

Ingredienser

Salladen

2 st
kokta humrar - köttet (delade och rensade)
   
blandade salladssorter (ruccola - machée - romano - eklöv och rödbetsskott)
50 g
skalade pistagenötter
50 g
pinjenötter
50 g
sultanrussin
50 g
knaperstekt bacon

Sås

1 st
schalottenlök (finhackad)
1 st
ägg + 2 gulor
1.5 dl
Olivolja
2.5 dl
rapsolja
1 msk
fransk senap
80 g
fint riven parmesanost
   
nyskuren gräslök
   
Salt
   
peppar

Tillagning

  1. Bryn pinje- och pistagenötter i varm panna tills de får färg. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Blanda allt.
  2. Blanda lök, senap och ägg i en mixer. Kör in oljorna droppvis och till sist parmesanosten. Smaka av med salt och peppar för att till sist tillsätta gräslöken.
  3. Ta köttet från två kokta humrar, delade och rensade. Ta vara på innehållet i skölden och glöm inte att rensa klolederna också. Blanda tillsammans med salladssorterna samt nöt-, bacon- och russinmixen. Dressa till sist med såsen.

Tips från kocken

"Recept av Ulf Wagner, Sjömagasinet i Göteborg."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.