Annons

Vitlöksmarinerad hälleflundra med pastasallad, kronärtskockspesto och grillad tomat

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 25 januari, 2013

Ingredienser

700 g
filé av odlad hälleflundra
2 st
vitlöks klyftor
2 msk
Olivolja
2 st
tomater
   
salt och svartpeppar
400 g
kokt pasta
1 msk
bladpersilja (finstrimlad)

Kronärtskocksbottnar

2 st
kronärtskocksbottnar (kokta)
1 st
vitlöksklyfta
30 g
parmesanost
1 tsk
citronsaft
3 msk
Olivolja
50 g
pinjenötter
   
Salt

Tillagning

  1. Hacka vitlöksklyftorna och blanda med olivolja, salt och peppar. Låt hälleflundran marinera i vitlöksoljan i minst 15 minuter innan den grillas.
  2. kronärtskockspesto: Tärna kronärtskockan. Hacka vitlöken. Riv osten. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en grynig röra. Smaka av med salt.
  3. Blanda peston med persiljan och pastan. Smaka av med salt.
  4. Värm grillen till hög temperatur. Grilla hälleflundran tills kärntemperaturen är 45°, cirka 2 minuter på varje sida. Dela tomaterna på hälften, pensla snittytan med olja och salta dem. Grilla tomaternas snittyta cirka 2 minuter.
  5. Servera hälleflundran ovanpå pastasalladen. Toppa med tomaten.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.