Annons

Vit sparris med hollandaisesås

35min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Stafettbloggen Kategori Förrätt 26 juni, 2013

Ingredienser

Sparris

12 st
vita sparrisar
3 l
Vatten
1 msk
Salt
3 msk
Socker
1 msk
Smör

Hollandaisesås

175 g
Smör
5 st
krossade vitpepparkorn
2 st
stjälkar persilja
3 msk
vitt vin
1 msk
Vatten
3 st
Äggulor
1 krm
paprikapulver
1 st
citron
1 krm
Salt

Tillagning

35min
  1. Sparris skala sparrisen med en potatisskalare. Börja ca 2-3 cm nedanför toppen. Skär av lite i nedre delen på sparrisen. Koka upp vattnet och tillsätt salt, socker och smör. Lägg i sparrisen och koka i 10-15 minuter.
  2. Hollandaise Smällt smöret i en kastrull för sig. Blanda i en annan kastrull peppar, persilja, vatten och vin. Koka ihop och låt reducera ner till hälften. Sila lagen och häll tillbaka den i kastrullen. Placera kastrullen i en annan kastrull med lite sjudande vatten. Tillsätt äggulor till lagen under kraftig vispning och sjud under fortsatt vispning. Tullsätt smöret droppvis under kraftig vispning och utöka smörtillsättning långsamt till en jämn stråle. När såsen är tjock, blank och porös är den klar att smaksättas. Smaka av såsen med paprika, citronsaft och lite salt.

Tips från kocken

"Funkar utmärkt som förrätt eller perfekt till fisk och grillat kött.

Fler recept från mig hittar man på www.MatildasMat.se"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.