Annons

Vit chokladcheesecake

2
3.9
1 Stycken
Av recept.se Kategori Efterrätt 6 februari, 2013

Ingredienser

150 g
Digestivekex
100 g
smält smör
400 g
Philadelphiaost
0.5 dl
Socker
4 st
Ägg
200 g
vit choklad (smälts i mikrovågsugn)
1.5 dl
crème fraiche

Tillagning

  1. Börja med botten: smula digestivekexen och blanda med smör. Täck botten i en springform med blandningen och förgrädda vid 175° i cirka 3–4 minuter.
  2. Blanda Philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet. Blanda i äggen ett i taget. Häll i den smälta chokladen under omrörning. Häll smeten i formen med digestivebottnen. Grädda vid 110° i 50 minuter.
  3. Täck sedan kakan med crème fraiche och grädda i ytterligare 10 minuter. Servera kakan kall med färska bär. Denna kaka går bra att frysa.
Dela:
Annons
Bild för rebecca
rebecca säger:

Tack för att du uppmärksammade det!

Endomorphic säger:

Skall nog inte stå 100dl smör utan 100g..

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.