Annons

Vintersallad med rostad sötpotatis, fänkål, äpple och salvia

40min
0
4
Portioner
Av Anna Wendt Kategori Huvudrätt 1 november, 2012 Tidning elle mat & vin
Vintersallad med rostad sötpotatis, fänkål, äpple och salvia

Ingredienser

1 st
stor sötpotatis
   
1-2 rödlökar
   
1-2 fänkålsstånd
2 st
Äpplen
1 msk
Honung
2 msk
Olivolja
1 kruka
salvia
   
salt och nymalen svartpeppar
70 g
sallad - t ex mangold

Tillagning

40min
  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatis och rödlök och dela i lagom stora bitar. Dela fänkålen och äpplena i båtar. Lägg alla grönsakerna utom äpplena på en plåt och ringla över honung och olivolja. Strö över några blad salvia och salta och peppra. Blanda om och sätt in plåten i ugnen.
  2. Rosta ca 25-30 minuter. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftorna. Rosta ytterligare 5 minuter. Ta ut plåten och blanda ner resten av salviabladen. Blanda ner salladsbladen och servera.

Tips från kocken

"Rostade grönsaker och rotfrukter utgör basen i den här matiga salladen som ska serveras ljummen."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.