Annons

Vinkokta nektariner

20min
0
Betygsätt
Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Safta & sylta 17 september, 2012

Ingredienser

500 ml
vitt vin
2 dl
Socker
4 st
mogna nektariner

Tillagning

20min
  1. Blanda vin och socker i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka på hög värme i ca 10 min.
  3. Skala och klyfta nektarinerna.
  4. Lägg dem i en ren glasburk och häll över den kokande lagen. Låt svalna.
  5. Låt nektarinerna suga åt sig av lagen i kylen ca 1 dygn.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Nektarinerna kan lika väl bytas ut till plommon eller annan liknande kärnfrukt."

Passar till

Efterrätt
Savarin
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.