Annons

Vildsvinsköttbullar med gräddsås

0
4
4 Portioner
Av Charlotte Ejsing Kategori Huvudrätt 16 december, 2012 Tidning mat & hälsa
Vildsvinsköttbullar med gräddsås

Ingredienser

Köttbullar

10 st
torkade enbär
1 tsk
torkad timjan
1 dl
Vispgrädde
1 msk
viltfond
1 tsk
fransk senap
   
peppar & salt
1 msk
Fiberhusk
0.5 st
gul lök
10 g
Smör
500 g
vildsvinsfärs eller annan färs
2 st
Äggulor
25 g
smör att steka i

Lingonsylt

100 g
frysta lingon
0.5 dl
stevia strö

Gräddsås

1 dl
Vatten
1 msk
viltfond
3 dl
Vispgrädde
1 tsk
soja
1 tsk
dijonsenap
7 st
torkade enbär
0.5 tsk
timjan
   
peppar & salt
0.5 dl
crème fraiche

Tillagning

  1. Mortla enbär och timjan. Blanda vispgrädde, fond, fransk senap, enbär, timjan, peppar och en nypa salt. Tillsätt fiberhusken och ställ åt sidan i 10 minuter.
  2. Finhacka löken och stek den mjuk i smör. Blanda ihop alla ingredienser. Sätt ugnen på 100 grader. Rulla köttbullar eller gör biffar och stek i smör.
  3. Lägg köttbullarna i en ugnsfast form och ställ in dem i ugnen. Koka upp lingon med stevia strö, sänk värmen och låt puttra på låg värme ytterligare en stund.
  4. Vispa ur stekpannan med vatten och tillsätt fond, vispgrädde, soja, dijonsenap. Låt puttra ihop till en sås. Mortla enbär och timjan.
  5. Smaksätt med enbär, timjan, peppar och eventuellt lite salt. Runda av med crème fraiche och lite av lingonsylten. Servera med blomkålsmos eller ugnsrostad blomkål.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.