Annons

Varmrökt lax med knaprig nudelsallad

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Anders och Martin Timell
Av Anders och Mart... Kategori Huvudrätt 26 april, 2013
Varmrökt lax med knaprig nudelsallad

Ingredienser

600 g
varmrökt lax
400 g
äggnudlar
3 st
morötter
1 st
stor purjolök
1 st
röd chili
150 g
sockerärtor
2 st
vitlöksklyftor
   
Olivolja
2 msk
ingefära - färsk och riven
2 st
lime - saften
1 dl
japansk soja
3 msk
sweet chili-sås
1 kruka
koriander

Tillagning

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala morötterna, slitsa upp och skölj purjolöken noga och dela och kärna ur chilin. Strimla morötterna, purjolöken, chilin och sockerärtorna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  3. Hetta upp en wok eller rundbottnad stekpanna och häll i några matskedar olja. Fräs de strimlade grönsakerna tillsammans med vitlöken och ingefäran i några minuter.
  4. Blanda limesaften med sojan och sweet chili-såsen. Häll såsen över grönsakerna, tillsätt de nykokta nudlarna och blanda runt. Hacka koriandern grovt och strö över.
  5. Servera nudelsalladen till laxen.

Tips från kocken

Bild för Anders och Martin Timell

"Det bästa från två världar: asiatisk friskhet parad med svensk lax. Köp färdig varmrökt lax eller rök den själv Den knapriga nudelsalladen passar också bra till grillad kyckling eller grillspett med räkor."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.