Annons

Vårcrudité med gräslök

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Malin Andersson
Av Malin Andersson Kategori Sallad 24 april, 2013 Tidning mat & vänner
Vårcrudité med gräslök

Ingredienser

1 knippe
grön sparris
5 st
morötter
1 st
fänkål
1 knippe
rädisor

Vinägrett

0.5 st
citron - skal och saft
3 msk
rapsolja
0.75 dl
gräslök - skuren
   
salt och peppar

Tillagning

  1. Hyvla sparris, morötter, fänkål och rädisor tunt med potatisskalare eller mandolin. Lägg det hyvlade i isvatten. Riv citronskalet och pressa ur saften. Mixa citronsaft och rivet skal med rapsolja och gräslök; smaka av vinägretten med salt och peppar.
  2. Lägg grönsakerna på en handduk och låt dem rinna av. Vänd grönsakerna i vinägretten. Om så önskas, salta och peppra igen.

Tips från kocken

Bild för Malin Andersson

"Vinförslag: 94191 Sepp Moser Riesling Gebling Reserve 2007, Kremstal, Österrike"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.