Annons

Vaniljtryfflar och kaffetryfflar

0
5
20 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Bakverk & kakor 19 december, 2013 Tidning baka
Vaniljtryfflar och kaffetryfflar

Ingredienser

Vaniljtryfflar

200 g
Vit choklad
1 dl
Vispgrädde
1 msk
Honung
0.5 tsk
äkta vaniljpulver
   
florsocker eller strössel

Kaffetryfflar

200 g
Mörk choklad
1 dl
Vispgrädde
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk
snabbkaffepulver
   
kakao eller strössel

Tillagning

  1. Vaniljtryfflar: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, honung och vaniljpulver; ställ att dra i 1 timme. Koka upp grädden på nytt och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält och ställ sedan kallt att stelna. Rulla tryffelsmeten till bollar och rulla bollarna i florsocker eller strössel. Förvara kallt.
  2. Kaffetryfflar: Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden med kaffe och vaniljsocker. Ta av från värmen, häll i chokladen och rör tills allt har smält. Häll upp tryffeln i en skål och ställ kallt att stelna. Rulla tryffelsmeten till bollar och rulla bollarna i kakao eller strössel. Förvara kallt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.