Annons

Vaniljkola Fleur De Sel

1
5
50 Stycken
Av recept.se Kategori Godis 16 december, 2014 Tidning baka

Ingredienser

200 g
grädde (2 dl)
55 g
Smör
1 st
vaniljstång (skårad och urskrapad)
5 g
havssalt (1 tsk)
275 g
strösocker (2 0.5 dl)
70 g
glykossirap (0.5 dl)
50 g
vatten (0.5 dl)
50 st
klippta bakplåtspapper (klippt i 50 stycken bitar på 10x10 cm)

Tillagning

  1. Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en kvadratisk form, cirka 20x20 cm. Koka upp grädde, smör, vaniljstång och -frön samt havssalt. Sänk värmen och håll grädden varm. Koka på medelvärme upp socker, glykossirap och vatten till en karamell; låt sockerblandningen koka, men rör inte i den, utan rotera istället kastrullen så att inga sockerkristaller bildas. Koka tills massan är bärnstensfärgad och visar cirka 165° på en termometer. Ta upp vaniljstången från gräddkoket och häll grädden över karamellen. Det kommer att bubbla ordentligt, så häll försiktigt; rör samtidigt om med en träslev. Koka upp massan till 120°. Häll den sedan i den förberedda formen och strö lite havssalt på toppen. Låt stelna i rumstemperatur. Använd en inoljad, skarp kniv eller ett pizzahjul och skär karamellen i 2x4 cm stora kolabitar. Slå in karamellerna i de förberedda bitarna av bakplåtspapper.
Säg vad du tycker:
Genomsnitt: 5 (1 röst)
Dela:
Annons
JohannaB83 säger:

De ska jag testa göra.:D Hur länge håller de? Inte för att de lär räcka länge då haha.

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.