Annons

Vaniljglass

0
4
8 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Glass 30 maj, 2013 Tidning mat & vänner
Vaniljglass

Ingredienser

1 g
gelantin (1/2 blad)
0.5 st
vaniljstång
3 dl
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
120 g
äggula (ca 6st)
135 g
strösocker

Tillagning

  1. Smeten görs med fördel dagen innan glassen ska ätas. Blötlägg gelatinbladet. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken, grädden och vaniljen; dra därefter av kastrullen från plattan. Vispa äggulor och socker luftigt, häll ner vaniljmjölken över äggvispet och blanda väl. Häll ner alltsammans i en ny kastrull och sjud upp under ständig vispning tills vaniljmjölken är 85° varm; dra då av kastrullen från värmen.
  2. Krama vattnet ur gelatinbladet och vispa ner det. Sila smeten och kyl ner. Kör vaniljglassen i en glassmaskin.

Tips från kocken

Bild för Mattias Larsson

"Vinförslag: 86836 Lustau Sanemilio Pedro Ximénez Solera Reserva, Jerez, Spanien"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.