Annons

Vaniljcakepops

0
Betygsätt
20 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Bakverk & kakor 17 september, 2013 Tidning baka
Vaniljcakepops

Ingredienser

Cakepopsdeg

8 st
Ekologiska ägg
2.5 dl
strösocker
0.75 dl
vaniljsocker
1 tsk
Bakpulver
3.5 dl
ekologiskt vetemjöl
1.5 dl
potatismjöl
100 g
Philadelphiaost

Dekorering

300 g
vit choklad till doppning

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°. Väg upp ägg, strösocker och vaniljsocker i en kastrull och varmvispa blandningen tills den är 40° (ta hjälp av en termometer!). Häll över äggblandningen i en bunke och vispa tills blandningen kallnar och tjocknar.
  2. Sikta alla torra ingredienser och vänd ner detta i äggblandningen; var försiktig så att du inte slår ut för mycket luft ur smeten. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 1/2 liter och grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Smula sönder kakan och tillsätt så mycket Philadelphiaost att degen går att rulla till cakepops. Väg upp degen i bitar om 20 g och rulla till små bollar.
  4. Smält chokladen och doppa cakepopspinnarna i choklad innan du sticker ner dem i kakan. Då fastnar de och håller sig kvar på pinnen när du doppar bollarna i choklad. Dekorera med sidenband eller lite strössel.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.