Annons

ValskoRöra Med Nöt, Fågel, fläsk, broccoli och rödlök.

30min
0
Betygsätt
8 Portioner
Av Saimon Kategori Huvudrätt 16 februari, 2016 Läsarrecept
Med Nöt, Fågel, fläsk, broccoli, rödlök och kryddor

Ingredienser

Huvudingridienser

450 g
Nötfärs eller blandfärs
   
Kycklingfilé 1-2 st
140 g
bacon
250 g
broccoli - 250 gram
1  
rödlök

Gratinering/kryddor

2 msk
oxfond
2 msk
grönsaksfond
1  
grönsaksbuljongtärning
1  
kycklingbuljongtärning
2.5 msk
sweet chili-sås
1 msk
soja
5 dl
Grädde
2 dl
crème fraiche
0.5 msk
Salt
1.5 msk
peppar
0.5 msk
pepparmix
4 dl
riven ost av valfritt slag

Tillagning

30min
  1. Gör såhär: Ställ ugnen på 225 grader Hacka upp rödlöken därefter tag bort skälken och skär upp broccolin i små träd och dela sedan på mitten, och lägg dessa i en varsin skål vid sidan av. Skär upp kycklingfilén i mindre bitar. Sedan, dela baconet i småbitar, stek lagom knaprigt och lägg på en tallrik, fräs på rödlöken kort i samma panna och lägg åtsidan på samma tallrik. Smöra en ugnssäker form och lägg broccolin fördelat över botten. Ta därefter köttfärsen och smula ut jämt över broccolin blanda runt så det kommer ner i mellan broccolin. Sprid kycklingen, baconet och rödlöken över broccolin och köttfärsen. Ta fram en bunke, och pressa ner vitlöksklyftorna och smula ner buljongtärningarna, Vispa ner resterande vätskor och kryddor. Smaka av. Se till att alla kryddor följer med. Sprid till sist ett jämnt täcke med riven ost Ställ i ugn på 225 grader i 30 min. När det är 10-15 min kvar för röran, tillaga riset och lägg i en grönsaksbuljongtärning. Låt vila några minuter innan Servering. Smaklig måltid.

Tips från kocken

"Detta är ett riktigt tisdags hopkok av mig när jag hade lite tråkigt men mycket mat inspiration i skallen.

Funkar bra i matlådan när de fått gotta till sig!

Hoppas det smakar trevlig kväll!
"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.