Annons

Valnötskaka

0
4
1 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Bakverk & kakor 20 augusti, 2013 Tidning baka
Valnötskaka

Ingredienser

2 dl
valnötskärnor
2 tsk
kanel
1 dl
strösocker
200 g
smör - rumsvarmt
1 dl
brun farin
1.5 dl
strösocker
3 st
Ägg
1 tsk
bikarbonat
1 tsk
Bakpulver
1 msk
vaniljsocker
6 dl
vetemjöl special
1.5 dl
gräddfil

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hackade valnötskärnor med kanel och strösocker i en skål; ställ åt sidan.
  2. Smörj och bröa en form som rymmer 2 liter. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt; använd gärna elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och mjöl.
  3. Tillsätt blandningen omväxlande med gräddfilen och rör till en jämn smet. Vänd med ett par tag ner valnötsblandningen i smeten så att smeten blir marmorerad av strösslet.
  4. Klicka ut smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i cirka 1 timme; kontrollera med en provsticka att kakan är färdig- gräddad. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps ut.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.