Annons

Valnötscookies

0
5
20 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Bakverk & kakor 20 augusti, 2013 Tidning baka
Valnötscookies

Ingredienser

100 g
Smör
20 g
ljus sirap eller lönnsirap
0.5 dl
Vatten
2 dl
havregryn
2 dl
Vetemjöl
1 dl
tranbär
100 g
Valnötter
2 dl
muscovadosocker
2 tsk
Bakpulver
1 krm
Salt

Dekorering

100 g
Mörk choklad
0.5 dl
Valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner sirap och vatten; låt svalna en aning. Blanda de torra ingredienserna för sig och slå sedan vätskan över.
  2. Arbeta ihop till en kladdig deg. Klicka ut högar, inte för tätt, på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  3. Dekorering: Smält chokladen. Hacka valnötterna grovt. Doppa de avsvalnade kakorna till hälften i chokladen. Strö över hackade valnötter. Lägg kakorna att stelna på bakplåtspapper.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.