Annons

Ugnsstekt fläskfilé med champinjonsås

0
2.6
4 Portioner
Av Åse Falkman Fre... Kategori Huvudrätt 5 mars, 2013 Tidning mat & hälsa
Ugnsstekt fläskfilé med champinjonsås

Ingredienser

800 g
fläskfilé
   
smör till stekning
   
salt & peppar
2 st
vitlöksklyftor
1 st
gul lök
200 g
färska champinjoner
4 dl
Grädde
2 msk
kalvfond

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa fläsk­filén och stek den i smör så att den får lite färg, salta och peppra. Lägg över i ugnsform.
  2. Stek filén i ugnen med termometer till en innertemperatur på 70 grader eller 25–30 minuter. Låt vila en stund under folie.
  3. Finhacka vitlök och gul lök. Skiva champinjonerna. Lägg i ytterligare en klick smör i stekpannan. Fräs lök, vitlök och champinjoner tills de mjuk­nat och fått färg.
  4. Häll i grädde, ev lite vatten och krydda med fond, salt och peppar och låt sjuda i ca 5 minuter.
  5. Skiva fläskfilén och lägg upp på tallrikar, servera med champinjonsåsen och rättikagratäng.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.