Annons

Ugnslax i sås smaksatt med kräm av soltorkade tomater

30min
0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för Mat och Odla
Av Mat och Odla Kategori Huvudrätt 6 maj, 2013 Läsarrecept
Ugnslax i sås smaksatt med kräm av soltorkade tomater

Ingredienser

Ingredienser

6 st
laxfiléer
   
en nypa flingsalt
   
färskmalen svartpeppar
1 msk
fiskkrydda
2 dl
crème fraiche - 34%
2 dl
Vispgrädde
1 msk
kräm av soltorkade tomater
2 dl
färskriven parmesanost
1 msk
basilika (torkad)

Tillagning

30min
  1. Smöra en ugnsform och lägg i laxfiléerna på rad. Salta och pepprar och krydda gärna med med en fiskkrydda. Jag använde mig av "Karibiens skatter" från Herbaria.
  2. Blanda ihop övriga ingredienser i en skål. Har du inte krämen på soltorkade tomater så går det givetvis bra med vanliga soltorkade tomater men den här krämen är riktigt god och smakrik, man behöver inte så mycket.
  3. Häll blandningen över laxen. In i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Tips från kocken

Bild för Mat och Odla

"Servera gärna med ugnsrostade grönsaker."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.