Annons

Ugnsbakade paprikor

25min
0
3
5 Portioner
Av Magdalena Svanström Kategori Smårätter 13 augusti, 2014 Tidning matmagasinet
Ugnsbakade paprikor

Ingredienser

2 st
stora röda paprikor
2 msk
Olivolja
1 msk
balsamvinäger
   
salt och svartpeppar

Tillagning

25min
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikorna på mitten och ta ur kärnhuset. Lägg dem med den kupade sidan uppåt i en ugnsfast form.
  2. Ställ dem högt upp i ugnen tills skalet är nästan helt svart, ca 15 minuter.
  3. Låt paprikahalvorna svalna. Ta bort det svarta på paprikorna. Skär paprikorna i bitar, lägg på ett fat och ringla över olivolja och balsamvinäger.
  4. Strö på salt och vrid några varv med pepparkvarnen över strax före servering.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.