Annons

Ugnsbakad butternutpumpa med ricotta och salvia

0
3.8
4 Portioner
Bild för Tina Nordström
Av Tina Nordström Kategori Smårätter 18 april, 2013
Ugnsbakad butternutpumpa med ricotta och salvia

Ingredienser

1 st
buttnernutpumpa - medelstor
100 g
Kvibille blåmögelost
4 msk
ricotta
0.5 st
citron - saften
2 msk
Olivolja
2 msk
lönnsirap
2 kvistar
salvia - färsk
   
salt och vit- eller svartpeppar ur kvarn

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Dela pumpan på längden och gröp ur kärn- huset. Lägg pumpan i en ugnsfast form.
  3. Blanda blåmögelost och ricotta och fördela osten i urgröpningen efter kärnorna. Pressa över citronsaft och ringla över olivolja och sirap. Toppa med plockade salviakvistar och salt och peppar.
  4. Baka i ugnen i 35–40 minuter tills osten har fått fin färg.
  5. Servera som tillbehör till exempelvis stekt kycklingbröst eller på en buffé. Ställ fram formen och låt gästerna själva få gröpa ur sina smakportioner direkt från skalet. En social rätt helt enkelt!

Tips från kocken

Bild för Tina Nordström

"En perfekt skrivbordsrätt, jag åt den faktiskt när jag satt och skrev recept till den här boken. Där ligger pumporna och stirrar på dig från grönsaksdisken, men hur ska de tillagas undrar du? Ja, enklare än så här kan det knappast bli. Prova – och du och pumpan kommer att bli vänner för livet."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.