Annons

Tzatziki med färsk dill

30min
0
5
8 Portioner
Bild för rebecca
Av rebecca Kategori Såser 3 december, 2012
Tzatziki med färsk dill

Ingredienser

4 dl
turkisk yoghurt
2 st
vitlöksklyftor
1 st
gurka
1 kruka
dill
   
Olivolja
   
Salt
   
peppar

Tillagning

30min
  1. Riv gurkan på den grova sidan på rivjärnet. Lägg sedan gurkan i en sil eller i ett durkslag. Salta lite på gurkan så att vätskan försvinner snabbare.
  2. Under tiden gurkan ligger i silen pressar du två vitlöksklyftor (eller en om du vill ha en mildare smak) i en skål och häller på en liten skvätt olivolja. Rör om och blanda sedan i den turkiska yoghurten.
  3. Hacka dillen fint och lägg i skålen med yoghurt och vitlök. Peppra efter smak.
  4. När gurkan fått droppa av sig ordentligt (ca 25 minuter) kan du antingen trycka ur den sista vätskan med händerna eller så lägger du grukan i en kökshandduk och kramar ur vattnet.
  5. Tillsätt sedan gurkan i yoghurten, rör om ordentligt och smaka av. Salta mer om det behövs, men det är bra att vänta till efter du tillsatt gurkan, då den är salt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.