Annons

Trillingnötter

0
Betygsätt
50 Stycken
Av recept.se Kategori Godis 7 februari, 2013 Tidning baka

Ingredienser

200 g
hasselnötter
250 g
Mjölkchoklad

Dekorering

25 g
Mörk choklad

Tillagning

  1. Hetta upp en stekpanna. Lägg nötterna i den torra, heta pannan och rosta dem tills de har fått färg. Låt svalna; gnugga sedan bort skalet med en ren kökshandduk. Lägg nötterna i en skål. Smält 150 g av mjölkchokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna något och häll sedan chokladen över nötterna och blanda runt. Plocka upp nötterna tre och tre och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Ställ kallt i cirka 20 minuter. Smält resten av chokladen och doppa sedan de stelnade trillingnötterna ännu en gång. Låt stelna igen. Smält den mörka chokladen, fyll den i en spritspåse eller pappersstrut och dekorera nötterna med den. Förvara svalt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.